به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، نتایج یک پژوهش مشترک از مؤسسه ملی سلامت آمریکا (NIH) و دانشگاه آکسفورد انگلیس نشان میدهد که فعالیت بدنی روزانه، حتی در سطح سبک مانند انجام کارهای منزل یا قدمزدنهای معمولی، میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
این مطالعه، که از نخستین بررسیهای علمی درباره تأثیر فعالیتهای سبک بر کاهش سرطان بهشمار میرود، روی بیش از ۸۵ هزار نفر با میانگین سنی ۶۳ سال انجام شد. برای ردیابی دقیق تحرکات آنها، از شتابسنجهایی استفاده شد که به مچ دست افراد بسته شده بود. این ابزار میزان و شدت فعالیت روزانه هر فرد، بههمراه تعداد گامهای برداشتهشده را در طول یک هفته ثبت کرد.
پس از گذشت حدود ۵.۸ سال، نتایج بررسیها نشان داد ۲۶۳۳ نفر از شرکتکنندگان به یکی از ۱۳ نوع سرطان مبتلا شدهاند. تحلیل دادهها نشان داد افرادی که بیشترین میزان فعالیت روزانه را داشتند، نسبت به کمتحرکترین گروه، ۲۶ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار گرفتند.
جالب اینکه، تعداد گامهای برداشتهشده در روز نیز ارتباط مستقیمی با کاهش ریسک سرطان داشت. بهعنوان مثال، افرادی که روزانه ۷ هزار گام برمیداشتند، ۱۱ درصد کمتر از کسانی که ۵ هزار گام میرفتند، در معرض خطر بودند. این کاهش برای کسانی که به ۹ هزار گام در روز میرسیدند، تا ۱۶ درصد افزایش یافت. البته این روند کاهشی از ۹ هزار گام به بالا، بهصورت ثابت باقی ماند.
پژوهشگران تأکید میکنند که برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، نیازی به ورزش سنگین یا حرفهای نیست. همین که افراد کمتحرک، پیادهرویهای سبک را در برنامه روزانهشان بگنجانند یا به فعالیتهای ساده مانند کارهای خانه بپردازند، میتوانند قدم مؤثری در جهت سلامت خود بردارند.
نظر شما